Інформатор Калуш

РОЗСЛІДУВАННЯ

Мобілізований Хемич: командир — підтвердив, військова частина — ще ні

Мобілізований Хемич: командир підтвердив

Поки у Калуші чекали на вирок у справі Віталія Хемича, він подався до столиці. За офіційними даними — як мобілізований. Проте, що ж це за мобілізація, коли людина вільно прогулюється вечірніми вулицями столиці?

Інформатор намагається докопатися у цій справі до суті.

Нагадаємо, що чоловіка, схожого на Віталія Хемича, помітили у Києві і навіть намагались його сфотографувати. Чоловік, помітивши це, пішов геть. Він був у товаристві з невідомою дівчиною.

Далі з’ясувалося, що серед командирів військової частини, у яку Віталій Хемич призваний по мобілізації за контрактом, є майор Володимир Максимів — військовий із чималим бойовим досвідом. І — також калушанин.

Інформатор звернувся до командира за офіційним коментарем. Він — відповів:

“Офіційний коментар, тільки прес служба. А своє бачення, запросто. Беру на службу усіх бажаючих хто може тримати у руках автомат.

Так беру його на службу, та в частину до мене попаде він не скоро, пройде влк, військкомат направить його в навчальний центр, після навчання тоді можливо попаде в військову частину. У мене бойовий підрозділ тут такого поняття як відсидітися немає взагалі). Мобілізація не звільняє його від його вчинків і ніяким чином не оправдовує, тож після перемоги суд буде. А за період служби він буде мати дивовижну змогу побачити все як воно відбувається насправді”.

Також військовий попросив прибрати всі номери частин і прізвища, а якщо є питання — “то завжди чекаємо в гості”, зазначив він.

Нагадаємо, що номери військових частин публічно були озвучені в Калуському суді. Більше того — вони досі є на сайті суду, а відтак — і у більшості медіа, які цю справу висвітлювали. Уся інша інформація — також із відкритих джерел: зібрана і систематизована.

За офіційним коментарем у частину А4247, в яку мав би бути мобілізований Віталій Хемич, Інформатор уже звернувся з відповідним запитом. Очікуємо на відповідь.

Утім, з того, що повідомив Володимир Максимів, виходить, що в частині мобілізованого калушанина зараз немає. Тоді, ймовірно, він уже направлений до навчальної частини А4651, де проходить базову підготовку?

“Перевірили, на даний момент у нас такий військовослужбовець ніде не проходив, не прибував на навчання і ніде не рахується”, — відповіли у навчальному центрі в приватній переписці. Офіційний журналістський запит уже направлено і туди.

Тож, наразі виникає логічне запитання: куди загубився Віталій Хемич? Шукаємо відповідь на це запитання.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору