Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Невже Хемич? Дуже схожого чоловіка помітили у Києві

Невже Хемич? Дуже схожого чоловіка помітили у Києві

Чоловіка, схожого на нещодавно мобілізованого калушанина Віталія Хемича, вчора ввечері бачили у Києві.

Інформатору про це повідомив очевидець.

Нагадаємо, що Віталія Хемича звинувачують у привласненні понад 1 мільйона гривень, які мали піти на допомогу ЗСУ. Він збирав благодійні внески як волонтер, але на потреби захисників передавав не все. Калуський суд розглядав справу понад рік. Спочатку його випустили під заставу,  потім довго допитували свідків, а його брат тим часом віддавав борги. Кілька разів розгляд переносили через проблеми зі здоров’ям в адвоката, а потім і самого Віталія.

Зрештою з’явилася інформацію, що Віталія Хемича мобілізували, тому судове провадження стосовно обвинуваченого наразі зупинено — аж до його звільнення з військової служби. Під час судового засідання 25 жовтня навіть номер військової частини, у якій мав би зараз перебувати калушанин, називали.

“Він призваний по мобілізації за контрактом у військовій частині А4247 з подальшим направленням для проходження базової загальновійськової підготовки до навчальної частини А4651 на період військового стану”, — йдеться в офіційному повідомленні на сайті Калуського міськрайонного суду.

З відкритих джерел Інформатору стало відомо, що військова частина А4651 знаходиться у Києві, а частина А4247 входить до складу 243 окремого батальйону ТРО. Тож, сам факт перебування Віталія Хемича у столиці начебто логічний. От тільки його ймовірну прогулянку вечірнім Києвом важко назвати “базовою загальновійськовою підготовкою”. А саме її щойно мобілізований боєць мав би проходити. І — навряд чи в товаристві дівчини.

Світлини, які надіслав очевидець, не настільки чіткі, щоб стверджувати, що це дійсно Віталій Хемич. Наш інформатор запевняє, що намагався підійти ближче, але чоловік, помітивши, що ним зацікавились, поспішив піти геть. Тож, якщо серед читачів є хтось, хто може підтвердити або спростувати цю інформацію, — пишіть або телефонуйте в редакцію.

Тим часом, про зустріч із героєм публікації написала ще одна наша читачка. Жінка стверджує, що зустріла Віталія Хемича у Києві.

“Вже одного відправили в ЗСУ. Я про Хемича. Сьогодні зустріла його лоб в лоб в Києві під Гулівером. Розгулює в компанії дівчини. Все в нього добре. Серце розривається. Я чекаю тіло загиблого сина, щоб поховати дитину, а це все бидло править світом, управи нема на них. Якийсь край цьому колись буде? Може, варто б розібратися де зараз повинен знаходитись Хемич, Інформатор Калуш? — написала жінка.

 

Тетяна Кіндюх
Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору