Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуському пологовому від початку року народилось 17 “ранніх пташок”

З нагоди Дня передчасно народжених адміністрація полового відділення ділиться статистикою у Калуші.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на завідувачку Калуського пологового будинку.

Передчасні пологи у матерів можуть траплятись з різних причин, наприклад це може бути через: генетичну схильність, цукровий діабет, супутні захворювання, куріння, алкоголь, стрес, занадто низьке розташування плаценти та ін.

Так у Калуші у 2022 році передчасно народилось 14 дітей. З початку 2023 року 17 малюків, це 11 хлопчиків та 6 дівчаток. У пологовому відділенні діляться, що найменший з них мав вагу 1 660 грамів. Тому за такими новонародженими потрібен особливий догляд:

“Ранні пташки це завжди клопітка злагоджена праця акушерів, неонатологів та анестезіологів, яка направлена на досягнення поставленої мети — виписка матері додому з живою та здоровою дитиною”, — ділиться завідувачка Леся Григорів.

Щоб зберегти життя та здоров’я новонародженого лікарі поміщають “ранніх пташок” до інкубаторів, які називаються кувезами. Вони імітують стан утроби матері за допомоги необхідної вологи та температури. На період утримання в кувезі їх годують через спеціальний зонд та за чіткою прорахованою кількістю їжі з жирами, вуглеводами та корисними речовинами.

Також в ранньому віці у таких діток можуть бути проблеми з розвитком, але за словами експертів вони вже до двох років наздоганяють своїх ровесників.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору