Коломия До сайту

У Коломиї на хабарі затримали заступника начальника відділку поліції

Майор поліції провернув схему незаконного отримання дозволу на зброю для свого знайомого та його чотирьох друзів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Курс.

В кінці липня 2023 року до заступника начальника Коломийської поліції майора Василя Васкула звернувся його знайомий за консультацією про отримання дозволу на використання зброї. У відповідь Василь повідомив, що “тісно співпрацює” з органами, котрі видають такі документи та може їх виготовити за винагороду у 9 000 гривень за кожен.

Після цього чоловік повідомив правоохоронцям про пропозицію від майора поліції взяти участь в нелегальній схемі. Далі під контролем правоохоронних органів чоловік погодився на пропозицію Васкула.

9 серпня він зустрівся з ним та передав дві фотокартки, копію паспорта й ідентифікаційного номера одного з чоловіків, а також 9 000 гривень за “послуги”. Вже 1 вересня заступник начальника передав йому витяг з Єдиного реєстру зброї про наявність дозволу на придбання зброї, основних частин зброї, пристроїв, боєприпасів до нагородної зброї фізичними особами. Також зазначив, що може виготовити ще такі документи й для інших осіб.

“Васкул діяв у змові з посадовими особами Сектору контролю за обігом зброї ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, які наразі не встановлені слідством. До документів на отримання зброї вони долучили підроблену довідку головного редактора газети “Голос-Інформ” (Віталія Чорненького – КУРС) від 17.08.2023 про те, що особа, для якої виготовляли дозвіл, є кореспондентом цієї газети. Адже журналісти належать до категорії осіб, що можуть отримувати дозвіл на придбання, зберігання та використання зброї”, — пише Курс.

Вже 10 жовтня посадовець отримав потрібні відомості та  36 000 гривень проплати за чотирьох інших осіб, котрим потрібно виготовити дозволи. Зразу після отримання слідчі затримали Василя Васкула.

В процесі розгляду його справи у Личаківського районному суді міста Львова працівники ДБР просили взяти його під варту з правом внесення застави в пів мільйона гривень. Натомість суд призначив йому нічний домашній арешт з 22:00 до 6:00 та відсторонення від займаної посади на два місяці.

За даними youcontrol Василя Васкула, 25 жовтня, звільнили з посади начальника сектору реагування патрульної поліції за вчинення корупційного проступку. Також перед цим його понизили з посади заступника начальника Коломийського відділу поліції.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08