У дощову погоду і на вечір хочеться солоденького. Десерти теж бувають пісними.
Пише Інформатор.
Манна крупа для цього десерту вариться на молоці або воді. Мус приготовлений на молоці виходить густіший і ситніший, а десерт зроблений на воді – більш ніжний, з яскраво вираженим смаком полуниці і — смачніший. А на смак такий мус нагадує плодово-ягідне морозиво.
ПОЛУНИЧНИЙ МУС НА ОСНОВІ МАННОЇ КРУПИ
Інгредієнти:
- полуниця – 300 г
- молоко або вода – 500 мл
- манна крупа – 50 г
- цукор – 100 г
Приготування:
Полуницю помити, очистити від плодоніжки. Подрібнити в блендері до пюреподібного стану. Полуничне пюре пропустити через дрібне сито. В окрему каструлю налити холодне чи тепле молоко / воду, додати манну крупу, перемішати. Слідом додати цукор. Все довести до кипіння і потім на малому вогні, періодично помішуючи, зварити густу кашу.
Манну кашу відставити з вогню і трошки остудити. Додати полуничне пюре і все збити міксером.
Збивати мус слід на найвищій швидкості протягом 10 хв, поки маса не стане пухкою і не посвітлішає.
Охолоджений до кімнатної температури мус розлити в склянки, креманки чи інший десертний посуд, за бажанням прикрасити полуницею та листочком м’яти і поставити в холодильник на 1-2 год. Полуничний мус на основі манної крупи готовий.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5 порцій полуничного мусу.
Тетяна Кіндюх
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08