Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи ставитимуть цього року у Калуші різдвяну ялинку?

Чи ставитимуть цього року у Калуші різдвяну ялинку?

Зазвичай до Дня Святого Миколая у Калуші встановлювали святкову ялинку. Минулого року її не було. А як буде цьогоріч?

З’ясовував Інформатор.

Серед користувачів калуського сегменту соцмереж почалися дискусії, чи потрібна у центрі міста святкова ялинка в час повномасштабного вторгнення. У Києві, до слова, її встановлюватимуть.

А у Калуші думки розділилися: одні за, інші — проти. Наприклад депутатка Калуської міської ради Алла Попельницька вважає наступне:

“Ялинка повинна бути. Звісно, з мінімумом використання електроенергії на ілюмінації. Ялинку у нас в попередні роки придбано штучну, прикраси є, тож витрати виключно на монтаж/демонтаж силами наших комунальних підприємств: “Калушавтодор” та “Міськсвітло”.

Проте, є й інші думки, мовляв, це недоречно під час війни. Закидають владі і непослідовність у питанні святкування новорічно-різдвяних свят.

“Вже минулого року говорили, що святкувати будемо після перемоги, а потім влаштували Розколяду-2023.

Тому, там де потрібно було заморочитись (встановити подаровану місту ялинку та забезпечити ілюмінації на декілька годин у день для неї), там святкуємо після перемоги, а там де проблем не було, там колядуємо на усю площу. Сподіваюся, цьогоріч позиція щодо цього питання буде якоюсь більш послідовною, або святкуємо, або не святкуємо”, — пише Володимир Савчук.

То буде ялинка в Калуші чи ні? За словами начальниці управління культури національностей та релігій Калуської міської ради Любові Джуган, у міській раді це питання не обговорювали. Тому станом на зараз про встановлення не йдеться.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору