Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Залізничники анонсують більше гірських маршрутів і ще один поїзд через Калуш

Більше гірських маршрутів і потіг через Калуш

На 2024 рік Укрзалізниця призначила 14 нових рейсів поїздів — 11 внутрішніх та 3 міжнародних. Новий рейс буде і через Калуш.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Укрзалізницю.

“У новому сезоні наших пасажирів чекають нові міжнародні поїзди Дніпро — Хелм, Чоп — Відень та Чоп — Прага. Загалом за час війни ми відбудували широку мережу міжнародних маршрутів. За обсягами практично компенсували трафік регулярних авіаційних рейсів”, — повідомляють у компанії.

Вагому увагу зараз буде приділено сполученню з гірськими населеними пунктами України.

“Саме гірський напрямок на піку літнього сезону став найбільш популярним серед організованих груп дітей на оздоровленні з прифронтових регіонів, а також військовослужбовців у заслужених відпустках”, — пояснюють залізничники.

Серед нових маршрутів по Україні — №51/52 Одеса — Запоріжжя, №129/130 Кременчук — Чернівці, №216/215 Запоріжжя — Чернівці, №368/367 Луцьк — Ужгород, Інтерсіті №747/748 Київ — Тернопіль, Інтерсіті №745/746 Київ — Львів.

А ще — низка “гірських” маршрутів:

  • №193/192 Кривий Ріг — Ясіня, що курсуватиме через день та вперше поєднає прямим сполученням Криворіжжя з Карпатами.
  • №345/346 Ужгород — Чернівці, що курсуватиме щоденно та дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славську.
  • №28/27 Київ — Мукачево, закладений у розкладі на пікові дати, поєднає столицю зі Славськом і Закарпаттям новим денним сполученням.
  • №145/146 Суми — Рахів дасть сполучення півночі з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття.
  • №365/366 Луцьк — Рахів дозволить мешканцям Луцька та Рівного отримати сполучення з Моршином, Долиною, Калушем, Франківськом, Яремче, Буковелем, Ворохтою. А ще Львів отримає максимально зручне сполучення з гірською місцевістю.

“Також покращення графіків та маршрутів стосується цілої низки поїздів популярних гірських напрямків як єдиної безпечної локації для відновлення та перезавантаження українців. Так, наприклад, поїзд №25/26 Одеса — Рахів отримав більш зручне вечірнє відправлення з Одеси о 18:20 замість 14:02, а маршрут поїзда №357/358 Київ — Ворохта буде подовжено до станції Ясіня, звідки починаються популярні рейси в гори”, — йдеться в повідомленні.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору