Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Трагедія незнищеної долі”: у Болехові відбудеться віче-реквієм

"Трагедія незнищеної долі": у Болехові відбудеться віче-реквієм

Щороку, в четверту суботу листопада, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років та масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Пише Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

“Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані”, — пишуть на сторінці міської ради.

Віче-реквієм “Трагедія незнищенної долі” до Дня пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій відбудеться у суботу, 25 листопада, о 15:30 біля пам’ятника Жертвам сталінських репресій.

Також у міській раді закликають долучитися у День пам’яті жертв голодомору й політичних репресій до загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00. А також — засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору