Інформатор Калуш

ТРЕШ

В енергосистемі — дефіцит електроенергії. Чи будуть вимкнення увечері?

В енергосистемі дефіцит

Стає холодніше, а відтак зростає споживання електроенергії. Сьогодні в українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії, який до вечора ще може зрости.

Повідомляє Інформатор з посиланням на “Укренерго”.

У вівторок 21 листопада, середньодобова температура була на 5,8°C нижче, ніж у минулий вівторок 14 листопада. Вечірній максимум споживання електроенергії 21 листопада був на 9% вищим, ніж 14 листопада.

Основних причини дефіциту є три:

  • Збільшення споживання через похолодання. Це спричинило додаткове навантаження на електростанції. До того,ж частину енергоблоків ще відбудовують після влучань російських ракет та дронів, а відновлені не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.
  • підвищена аварійність блоків електростанцій;
  • недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

Повідомляється, що диспетчерський центр “Укренерго” шукає можливості покриття дефіциту. Але українців закликали ощадливо споживати електроенергію упродовж доби.

“Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години”, — йдеться в рекомендаціях.

Повідомляють також, що станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишалося 427 населених пунктів України. Є зокрема нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору