Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відкриття меморіальної дошки у Рахині: донька військового розчулила спогадами

ВІдкриття меморіальної дошки у Рахині

У Долинській громаді відкрили меморіальну дошку Василю Дубровному. Він загинув, захищаючи Україну, 29 червня 2022 року.

Ділиться Інформатор.

Пам’ятний знак відкрили у рідному селі Героя — Рахині. Урочистий захід відбувся 19 листопада і зібрав усіх небайдужих з громади. Меморіальну дошку встановили на фасаді Будинку культури.

“Мій тато завжди був патріотом своєї держави. Незважаючи на те, що багато років він жив і працював за кордоном, завжди казав, що краще, ніж в Україні, не буде ніде”, — зазначила донька Василя Дубровного Юлія.

За її словами, коли почалось повномасштабне вторгнення, батько довго не роздумував: приїхав в Україну й сказав, що піде захищати родину та всіх. Бо якщо треба воювати, то значить так і буде.

“10 березня мій тато востаннє вирушив з дому, а вже 13 березня він на власні очі побачив, що таке війна. Після того, як розбили полігон, на якому він проходив навчання у Львові, він був направлений у Житомир, а пізніше — у Донецьку область”, — додала донька Героя.

Вона згадує тата як щирого, прямолінійного і справедлививого чоловіка, який завжди приходив на допомогу людям і ніколи нікого не залишав у біді. Так само його згадують і побратими.

“Мій тато — це приклад справжнього чоловіка. Мій тато — приклад справжнього громадянина своєї держави.  Пам’ятайте, будь ласка, про всіх наших Героїв. Пам’ятайте про них кожного дня і кожного дня носіть їх у серці”, — закликала прикарпатка.

На момент загибелі Василю Дубровному було 49 років.

ФОТО зі сторінки БК Рахиня

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору