Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“З шелтера в стоматологію” — де ВПО можуть отримати безкоштовну допомогу?

"З шелтера в стоматологію" — де ВПО можуть отримати безкоштовну допомогу?

Благодійна організація, яка з початку війни допомагає вимушено переміщеним особам знайти нове житло на Калущині, в цьому місяці вирішила допомагати ще в інший, не менш важливий спосіб — лікувати зуби. 

Ділиться Інформатор.

Зовсім недавно, а саме 10 листопада між Стоматологічною поліклінікою КМР та Благодійним фондом “Move Ukraine” було підписано співпрацю. Завдяки цьому тепер мешканці чотирьох шелтерів у нашій громаді, запуску яких посприяв цей фонд, зможуть отримати якісну стоматологічну допомогу.

Деталями з Інформатором поділився Олег Шкляр, головний лікар Калуської стоматологічної поліклініки.

Для кого ця програма?

“Фонд “Move Ukraine”  займалися будівництвом та реконструкцією шелтерів для ВПО. І наразі ця програма діє тільки для їхніх мешканців. 
Для всіх інших вимушено переміщених осіб  діє інша програма. А саме, ті люди, які мають довідку про місце проживання у Калуській ТГ, вони йдуть по нашій пільговій програмі лікування, так як усі інші пільгові категорії. Тобто — 400 грн на лікування, 800 грн на протезування і 200 грн на надання невідкладної хірургічної допомоги” — зазначив він.

За словами очільника Калуської стоматології, ця програма працює наступним чином:

  • на першому етапі спеціалісти оглядають усіх пацієнтів;
  • опісля проводиться професійна гігієна;
  • складається план (лікування, протезування чи видалення).

А що ж робити, якщо після такого огляду в людини накопичується більша сума, аніж передбачена допомогою Фонду?

“В такому випадку ми всі оці роботи узгоджуємо з Фондом. Тобто, ми самі не приймаємо рішення, ми робимо висновки й далі вже погоджуємо їх з “Move Ukraine” — хто буде йти на лікування першочергово. В кого більше проблем, той буде йти першим. А невідкладні стани взагалі позачергово. І це вже стосується всіх ВПО. Таким особам допомога надається відразу, а вже потім рахується. Ми просто даємо акти виконаних робіт Фонду, і вони вже тоді нам покривають ці витрати. Там є місячний ліміт — 1500 доларів/місяць +3000 гривень, додаткова сума. В межах цієї суми й плануємо огляди й лікування. Якщо сума вичерпана, то ми пацієнтів беремо на наступний місяць“, — додав Олег Шкляр.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору