Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші судили військового

У Калуші судили військового

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд справи щодо військового, який привіз додому з фронту патрони та гранати. Чоловік каже, що не знав куди їх здати.

Подробиці розповідає Інформатор.

Йдеться про уродженця Закарпатської області, якого після мобілізації у березні цього року призначили на посаду старшого водія в одній із військових частин. Він — молодший сержант.

Як ідеться у матеріалах справи, він “під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності і безпеки України, у лісовому масиві, знайшов 3 ручні осколкові гранати Ф-1 із запалами УЗРГМ-2, 3 ручні осколкові гранати РГО із запалами УДЗ, які відносяться до бойових приписів, вибухових пристроїв промислового виробництва, а також 5 патронів калібру 9 мм до стрілецької вогнепальної нарізної зброї та 1 патрон калібру 7,62 мм до військової стрілецької нарізної вогнепальної зброї, які належать до категорії бойових припасів”. Згодом — переніс їх до місця свого проживання. Працівники поліції вибухові пристрої виявили у нього під час обшуку, а відтак — була відкрита кримінальна справа за ч. 1 ст. 263 КК України.

Під час допиту у суді обвинувачений свою провину визнав та пояснив, що він під час проходження військової служби, знайшов на околиці с. Іванівське Донецької області гранати та патрони. Командування на його звернення щодо того, кому здати знахідку, не відповіло. Тому чоловік не знав, кому вказані боєприпаси здати й зберігав їх у себе. Після поранення зберігав за місцем свого проживання.

Суд визнав військового винним та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Але звільнив від відбування покарання з випробуванням, встановивши 1 рік іспитового терміну.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору