Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: запечені яблука із каркаде | Рецепт №14

Смачний піст: запечені яблука із каркаде | Рецепт №14

Яблука запекти можна із будь-чим: додаткові інгредієнти й додаватимуть солодкого чи солоного присмаку страві. Сьогодні Інформатор розповідатиме, як приготувати незвичайні запечені яблука.

ЗАПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З КАРКАДЕ, АНІСОМ ТА АПЕЛЬСИНОМ

Інгредієнти:

  • яблука великі — 2 шт
  • каркаде — 30 г
  • аніс — 2 зірки
  • 1/2 апельсину
  • 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха
  • гвоздики — 4
  • цукор — 60 г
  • вода — 400 мл

Приготування:

Відразу увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть каструлю і помістіть до неї каркаде, зірки анісу, мелений мускатний горіх, гілочки м’яти, бутони гвоздики, цукор й половину апельсина, порізаного на частинки.

Залийте окріп та варіть на слабкому вогні 30-40 хвилин, а потім процідіть відвар через сито.

Викладіть 2 яблука в невелику місткість для запікання й полийте сиропом. Просто помийте яблука та не діставайте серцевини. Запікайте яблука 20-25 хвилин за температури 180 градусів. Яблука можуть бути трохи тверді. Якщо ви хочете м’якші — збільште час запікання ще на 15 хвилин. Коли яблука приготуються, то дістаньте їх із форми і перекладіть на тарілку, а форму з сиропом залиште випаровуватися в духовці ще 30 хвилин, щоб він набув тягучої консистенції. Після — полийте ним яблука.

Смачний піст: запечені яблука із каркаде | Рецепт №14

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору