Інформатор Калуш

ВЛАДА

Використання паперових декларацій для ввезення гуманітарки продовжили 

Нові правила ввезення гуманітарки запрацюють не в грудні

Продовження використання паперових декларацій дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.

Пише Інформатор, покликаючись на Міністерство соціальної політики України.

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року.

Але з 1 грудня цього року отримувачі можуть почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги — подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

“Відповідні зміни були ухвалені за результатами опрацювання зворотнього зв’язку від волонтерської спільноти, яка активно долучилась до обговорення проблематики”, — пишуть на сайті Міністерства.

За цей час Мінсоцполітики продовжить опрацьовувати конструктивні коментарі та пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення і обліку гуманітарної допомоги.

А під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.

“Важливо наголосити, що з 1 грудня у отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності”, — додають у Міністерстві.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору