Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Адміністрація мала би бути насторожі” — епідеміологи про гризуна на калуському ринку

"Адміністрація мала би бути насторожі" — РВ "ІФОЦКПХ" про гризуна на калуському ринку

Нещодавно фахівці Калуського РВ ДУ “ОЦКПХ МОЗ” зафіксували лептоспіроз у гризуна з ринку, що розташований на Дзвонарській. Інформатор також побував на ринку, де поспілкувався із адміністрацією ринку та працівниками лабораторії

Пише Інформатор.

Адміністраторка ринку розповідала, що про мишу їй було невідомо:

“Про ту миш, якщо вони її знайшли, мали тут нас поставити перед фактом. Вони нас перед фактом не поставили. У мене була лікар, яка сказала, що вони мають здати план. Ось тут її рукою написано. На другий день вони мені кажуть, що вже зловили миш”.

Детальніше: “Де вони тут миш знайшли?” — адміністрація калуського ринку про “знахідку” із лептоспірозом

Каже, всі можливі заходи вони приймають. Мишей потравили і роблять це постійно, а особливо — біля сміттєвих баків.

“Вони (ред. — фахівці) хай ходять. Вони мають мишей ловити по полю взагалі-то. Щоб населення не травити. А вони прийшли сюди. Тут можуть бути миші, але ми робимо все, щоб їх тут не було”, — додає адміністраторка ринку.

Вчора ж, під нашим дописом у Facebook, з’явився коментар від фахівців Калуського районного відділу “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України”.

Що пишуть?

Повідомляють, що мишевидні гризуни є природнім резервуаром збудників особливо-небезпечних інфекцій.

В тому числі: лептоспірозу, туляремії, ієрсиніозу і навіть чуми. Оскільки місця їх перебування межують також із поселеннями людей — є імовірність передачі цих збудників через контакт з ними та потрапляння продуктів їх життєдіяльності в організм людини.

Тож вони пояснюють:

“Медики постійно вивчають наявність цих збудників в навколишньому середовищі. А як отримати ці дані, не доставивши проби в лабораторію? Адміністрація ринку мала би бути на сторожі та проводити саносвітню роботу, як свідомий суб’єкт господарювання задля збереження здоров’я наших громадян!” 

Фахівці закликають усіх мешканців доставляти (по можливості) гризунів на дослідження у Калуський РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”. Відділ знаходиться за адресою Каракая, 9.

Додають, що дослідження безкоштовні.

Фото ілюстративне.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору