Інформатор Калуш

ВЛАДА

Прикарпатці можуть онлайн скаржитися на недоречні закупівлі

Скаржитись онлайн

В Івано-Франківській обласній військовій адміністрації створили спеціальну форму для скарг мешканців. Кажуть, що зумовлено це численними скаргами, які надходять в область від громадських організацій та активістів.

Повідомляє Інформатор.

Скаржаться люди на недоцільність проведення певних закупівель у громадах. Тож, відтепер створено спеціальну форму — https://docs.google.com/…/1FAIpQLScOqGDM434…/viewform… З її допомогою можна поінформувати робочу групу “Прозорість і підзвітність” про неналежне, на думку громадськості, використання бюджетних коштів.

“Усі ці звернення будемо перевіряти та розглядати на найближчих засіданнях групи, яка стежить за державними закупівлями. Зараз наша єдина та спільна мета – підсилення війська задля наближення справедливої Перемоги України”, — повідомили в ОВА.

Нагадаємо, моніторингова група “Прозорість і підзвітність” була створена на рівні області близько місяця тому. За перший день було розірвано 41 договір на суму понад 44 мільйони гривень. Також понад 20 закупівель відправили на доопрацювання. Їх загальна сума становила 58,7 мільйонів гривень.

У Коломиї за результатами перевірки області скасували тендерів на 8,5 мільйонів гривень.

А у Калуші тривають акції протестів місцевих мешканців. Калуська група активістів, які кілька разів пікетували міську раду, вперше прийшли на сесію. Депутати надали їм слово та вислухали. Міський голова, надаючи відповідь, знову назвав дії групи маніпуляціями.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору