Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Активісти — калуським депутатам: “Наші воїни повинні платити за благоустрій міста?”

У Калуші активісти прийшли на сесію

Калуська група активістів, які кілька разів пікетували міську раду, вперше прийшли на сесію. Депутати надали їм слово та вислухали. Міський голова, надаючи відповідь, знову назвав дії групи маніпуляціями.

Інформатор розповідає подробиці.

Активісти, які згуртувалися в ініціативу “Все для фронту та перемоги”, зібралися вже втретє за тиждень. Минулої суботи вони пікетували під стінами міської ради. У понеділок — вирушили у мерію, але потрапили туди не одразу. Сьогодні прийшли на сесію міської ради.

Перед депутатським корпусом виступила калушанка Світлана Вітковська, у якої рівно п’ять місяців тому на фронті загинув син.

“Ми незручні для влади, бо маємо власну думку. Незручні, бо хочемо віддати наші гроші на допомогу військовим, а не на нові дерева, бруківки, премії посадовцям та інші нецільові витрати”, — зазначила вона.

“Цього року в Калуші по повній програмі відбувається благоустрій міста — замість того, щоб більше фінансування виділялось на армію. Влада розігрує тендери на бруківки, купує техніку для комунальних підприємств, виділяє гроші на премії та оздоровлення, а наші воїни та волонтери купують тепловізори, дрони, автівки та інші необхідні речі. Чи є нормальним те, що наші воїни повинні платити за благоустрій міста?” — акцентувала жінка.

Виступила також інша активістка Вікторія Сущак, за словами якої москаль зараз активно готується до війни у 2024 році, відкладаючи на потім навіть витрати на освіту та медицину.

“Якщо ви думаєте, що війна далеко, — вона дуже близько”, — каже активістка.

Вона запевнила, що ініціативна група проконтролює, як формуватимуть бюджет Калуської громади на 2024 рік і буде відстоювати позицію, що все — для фронту.

“З ініціативною групою можна працювати тоді, коли від вас ідуть конструктивні пропозиції, критика, а не різні маніпуляції”, — апелював міський голова Андрій Найда.

Це хороша політтехнологія, щоб забрати військове ПДФО з громад, додав посадовець. Також він запевнив, що Калуська громада — серед лідерів в області за витратами бюджету на потреби військових і в наступному році буде так само.

Детальніше — у відео:

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору