Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З вокзалу — на Височанку. Чи можливий такий маршрут у Калуші?

Маршрут з вокзалу на Височанку

Калушани знають: маршрути автобусів у місті розведені так, що дістатися з вокзалу до Височанки або Підгірок громадським транспортом без пересадки неможливо. 

Інформатору “прилетіло” повідомлення від Ірини Ольхової з проханням до влади виправити цю незручність.

“Мешканці вулиць Рубчака, Долинська, Добрівлянська і вулиць, які в районі вокзалу, просять владу зробити маршрут на Височанку і Підгірки”, — написала вона.

Відповідне питання Інформатор переадресував начальнику управління економічного розвитку Калуської міської ради Юрію Соколовському. Він зазначив, що з такими зверненнями останнім часом ніхто з мешканців громади офіційно не звертався. Але і можливості запустити такі рейси зараз немає. По-перше, чимало рейсів і так є збитковими, бо в місті дуже мало користувачів громадського транспорту, які є платниками. По-друге, подібні нововведення “поламають” схему маршрутів і знизять пасажиропотік на деяких із них.

“Ми й так постійно оптимізуємо маршрути, додаємо рейсів там, де є необхідність. На вокзал нещодавно додали і ранковий рейс, і вечірній — відповідно до графіку руху поїздів. На Залісся ще цілий листопад їздив маршрут, хоча у попередні роки він завершувався наприкінці жовтня”, — додав посадовець.

Раніше ми писали, що по вулиці Чорновола у Калуші — лише два рейси на день.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору