Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканці Боднарова: За три роки громада нічого не вклала у добудову школи

Мешканці Боднарова просять добудувати школу

Мешканці села Боднарова, яке входить у Калуську ТГ, обурюються, що за три роки з спільного бюджету громади у будівництво школи в селі не вклали ні копійки. 296 дітей зараз навчаються у жахливих умовах.

Розповідає Інформатор.

Батьківський комітет і мешканці села написали спільне звернення, яке їхня представниця, депутатка Галина Матківська зачитала під час засідання сесії.

“Ми, мешканці села, три роки входимо у територіальну громаду та вкрай стурбовані тим, що впродовж цих трьох років жодних коштів не вкладалось у будівництво школи села”, — йдеться у тексті.

Боднарівчани зазначають, що той освітній заклад, у якому зараз змушені навчатися діти, це — колишня молочарня ще австрійських часів, розташована в приміщеннях, які за переліком та площею не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

“Стіни уражені грибком, відсутні внутрішні санвузли, немає водопостачання та водовідведення, а надвірні туалети — у незадовільному стані”, — описала проблему представниця села.

За її словами, ще однією критичною проблемою є те, що ліцей розміщений в п’яти приміщеннях, які розташовані по обидві сторони швидкісної траси Н10, при переході якої діти постійно наражаються на небезпеку. Учні початкових класів навчаються в приміщенні дитячого садка. Тому добудова школи — це питання здоров’я та ,безпеки і життя дітей.

Нагадаємо, що школу в селі Боднарові запроектували ще у 2010 році, а в 2011-му проект пройшов комплексну державну експертизу, після чого й розпочались будівельні роботи. Вони тривали до 2019 року.

“На цей час уже збудована перша черга школи: накрита вставлені вікна, підведено електропостачання, зроблено опалення, є водопостачання та водовідведення, виконані внутрішні облицювальні роботи.  Завдяки небайдужим жителям села частково придбані меблі”, — розповідає Галина Матківська.

Оскільки основні будівельні роботи фактично є на завершальному етапі, громада села просить Калуську міську раду не витрачати коштів на часткові та точкові ремонти у старих приміщеннях, а передбачити у міському бюджеті на 2024 рік гроші на співфінансування завершення будівництва першої черги навчального закладу та звернутися до обласного і державного бюджетів за відповідним фінансуванням.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору