Інформатор Калуш

РОЗСЛІДУВАННЯ

Не лише “Акваторія”. Орендарів-боржників у Калуші загалом 16

Не лише акваторія

Понад 1 млн 340 тис гривень загалом боргують орендарі комунального майна у Калуській громаді. Боржниками вважаються ті, хто не сплачує нарахованої відповідно до договору суми більше трьох місяців.  

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, днями стало відомо, що “Акваторія” боргує громаді Калуша понад 600 тисяч гривень і просить реструктуризувати цю суму на три роки. Міська рада відповідне рішення затвердила.

А в управлінні комунальної власності тим часом повідомили, що станом на 1 листопада цього року орендарів нежитлових приміщень, які мають заборгованість, загалом є 16: 5 — у селах, 11  у місті.

Більшість орендарів мають відносно невеликі суми боргів: від тисячі-півтора — до 20 тисяч гривень.

Але є боржники й серйозніші. Найбільший борг — таки у ТОВ “Акваторія-Калуш” із сумою 491 995 гривень (сума менша від озвученої на сесії, бо тут не врахована пеня). На другому місці — Мельник Сергій Васильович, який орендує приміщення на вул. Хмельницького, 88, і має 244 858 гривень боргу. Замикає трійку “лідерів” — ТзОВ “НВП Стелс-ЛТД”, яке використовує приміщення на пр. Лесі Українки, 1, та накопичило вже 174 324 гривні боргу.

Управління комунальної власності сплати боргу може вимагати через суди. І такі справи у громаді є.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору