Інформатор Калуш

ТРЕШ

Коригував ракетний удар по університету Шевченка в Києві | СБУ затримали агента фсб

затримання агента фсб

40-річний мешканець столиці після початку війни поїхав на росію, щоб стати агентом фсб. Після цього повернувся назад в Україну і вів активну розвідувально-підривну діяльність.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на СБУ.

Він виїхав з України у статусі “волонтера” та через треті країни прибув на росію. Після перетину кордону він висловив свою ініціативу у співпраці кадровому співробітнику фсб. Також передав службі координати за якими нібито дислокується підрозділ Сил оборони. Через декілька днів за цими координатами була здійснена повітряна атака.

Після цього колаборанта перевезли до москви, де проінструктували про методи роботи, конспірації та пріоритетні завдання. По завершенні інструктажу відправили зрадника додому в Україну. Додатково пообіцявши громадянство та своєчасну “евакуацію” на росію.

В результаті діяльності за його координатами 31 грудня 2022 року було завдано ракетного удару по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Також він розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки ЗСУ на території столиці та Житомирщини.

СБУ затримала злочинця, в ході обшуків у нього було вилучено:

  • російську символіку;
  • нотаріально засвідчені у рф особисті документи, необхідні для оформлення громадянства країни-агресора;
  • мобільний телефон, в якому містилась його переписка з московським “куратором” з фсб.

За фактом усіх доказів йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зараз він перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору