Інформатор Калуш

ГРОШІ

За “просто переночувати” у Буковелі — від 2000 гривень. А на свята?

ВІдпочинок у Буковелі: що по цінах

Відпочинок на популярному гірськолижному курорті у Карпатах впродовж грудня: найближчі вихідні ще доступно, ближче до Різдва — дорожчають найдешевші номери, а на Новий рік — уже майже немає вільних під бронювання пропозицій. Цікавий факт: відносно стабільні ціни — лише для багатіїв. 

Детальніше розповідає Інформатор. 

У багатьох українських містах цього року вирішили скромно відзначати зимові свята. У столиці встановлять головну ялинку, але ярмарку та святкувань на Різдво і Новий рік не буде. На Прикарпатті — навпаки: ялинки вирішили не встановлювати у Долині та багатьох інших громадах. Таке ж рішення прийняли й у Калуші, хоча різдвяну шопку вже встановили, а ярмарки проанонсували.

За таких умов Карпати, очевидно, будуть одним із найпопулярніших туристичних маршрутів на зимовий період. Залізничники вже хваляться рекордними продажами квитків. Але чи доступний відпочинок для всіх українців?

Інформатор проаналізував, у скільки обійдеться ночівля у Буковелі й готовий розповісти, як зміняться ціни перед Різдвом та Новим роком.

Одразу зазначимо: місць наразі — достатньо. Але чим ближче до свят — тим їх менше. А от цінова політика — не така прогнозована: якщо найдешевші номери впродовж місяця дорожчають навіть на 150%, то ціни найдорожчих залишаються більш-менш стабільними.

Отож, дві дорослі людини без дітей їдуть на вікенд у Буковель. Їм підійде будь-який тип помешкання з двоспальним ліжком та включеним у вартість сніданком.

Вихідні — 8-10 грудня

За вихідними параметрами сервіс бронювання «підкидає» 101 оголошення.

Найбюджетніші номери стартують від 2000 гривень. Їх не те, щоб багато (по одному-два номери на готель), але вибір є. При цьому оцінки клієнтів — доволі високі.

Далі йде низка пропозицій на 3 000 – 4000 гривень. А після половини пройденого переліку — починаються дорожчі номери та апартаменти. Наприклад, у 6400 гривень включено СПА, а приблизно від 7000 гривень — вже може бути навіть окремий будиночок чи номери класу напівлюкс і люкс.

Найдорожчий номер на цей період — напівлюкс за 32 000 гривень: з балконом і видом на гори, в самому центрі курорту.

Святвечір — 22-24 грудня

Якщо у гори вам захочеться ближче до Різдва, то станом на сьогодні пропозицій вже менше — 87 варіантів бронювання. Цікава ситуація з вартістю номерів: найбюджетніші — зростають у ціні на 50% і більше й стартують з ціни у 3100-3600 гривень.

А от середня цінова категорія і найдорожчі — практично без змін. Ось, наприклад, за 6600-6800 гривень — з теплим басейном на вулиці та сауною на дровах або напівлюкс з видом на гори та включеним у вартість СПА.

Найдорожчі номери на цей період — 32 000 гривень і трошки більше.

 

Передноворічний вікенд — 29-31 грудня

А от ближче до Нового року пропозицій справді уже обмаль. Сервіс бронювання сьогодні, 04 грудня, видає всього 14 варіантів за заданими параметрами.

Єдина і найдешевша пропозиція житла — за 5340 гривень. Це — той самий готель, що був за 2020 гривень на найближчі грудневі вихідні. Зразу за ним — ціни у 8000 гривень і значно вищі. Найдорожчий готель під Новий рік — 40 670 гривень.

Не факт, що в найближчі дні-тижні цінова політика на тимчасове проживання буде незмінною. У публікації не враховані й усі інші витрати, пов’язані з відпочинком. Але нагадуємо, що не Буковелем єдиним. В Карпатах є чимало місць, де можна відпочити не менш комфортно і за менші, і за більші гроші. Впродовж грудня будемо розповідати. Стежте за Інформатором.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору