Звучить досить таки екзотично, правда? Але все досить просто.
Інформатор ділиться рецептом.
РИСОВІ ОНІГІРІ З ТУНЦЕМ
Інгредієнти:
- круглозернистий рис — 200 г (або 400 г відвареного)
- тунець у власному соку — 185 г
- кетчуп
- лист норі
- кунжутна олія — 2 ч. ложки
- сіль — 1/2 ч. ложки
Приготування:
Рис промийте під проточною водою. Висипте рис до каструлі, залийте його холодною водою у пропорції 1:2 (на 1 частину рису 2 частини води) і поставте варитися. Після закипання води, додайте в каструлю сіль, виставте маленький вогонь і варіть рис під кришкою 15 – 20 хв до готовності. Дайте рису охолонути.
Додайте до відвареного рису кунжутну олію та перемішайте. З 1 банки тунця у власному соку злийте рідину, м’ясо тунця викладіть на окрему тарілку і подрібніть його виделкою.
Відріжте шматок харчової плівки розміром, приблизно, листка формату А4. У центр харчової плівки викладіть 1 ст. л. рису, а зверху покладіть трохи тунця.
Поверх тунця покладіть ще 1 ст. л. рису. Загорніть майбутній онігірі у харчову плівку та сформуйте трикутник.
Наріжте 1 лист норі на прямокутні смужки, найзручніше це буде зробити ножицями. Прикрасьте основу кожного онігірі смужкою норі. Подавайте онігірі з ніжним, натуральним кетчупом.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08