Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: рисові онігірі з тунцем | Рецепт №20

Смачний піст: рисові онігірі з тунцем | Рецепт №20

Звучить досить таки екзотично, правда? Але все досить просто.

Інформатор ділиться рецептом.

РИСОВІ ОНІГІРІ З ТУНЦЕМ

Інгредієнти:

  • круглозернистий рис — 200 г (або 400 г відвареного)
  • тунець у власному соку — 185 г
  • кетчуп
  • лист норі
  • кунжутна олія — 2 ч. ложки
  • сіль — 1/2 ч. ложки

Приготування:

Рис промийте під проточною водою. Висипте рис до каструлі, залийте його холодною водою у пропорції 1:2 (на 1 частину рису 2 частини води) і поставте варитися. Після закипання води, додайте в каструлю сіль, виставте маленький вогонь і варіть рис під кришкою 15 – 20 хв до готовності. Дайте рису охолонути.

Додайте до відвареного рису кунжутну олію та перемішайте. З 1 банки тунця у власному соку злийте рідину, м’ясо тунця викладіть на окрему тарілку і подрібніть його виделкою.

Відріжте шматок харчової плівки розміром, приблизно, листка формату А4. У центр харчової плівки викладіть 1 ст. л. рису, а зверху покладіть трохи тунця.

Поверх тунця покладіть ще 1 ст. л. рису. Загорніть майбутній онігірі у харчову плівку та сформуйте трикутник.

Наріжте 1 лист норі на прямокутні смужки, найзручніше це буде зробити ножицями. Прикрасьте основу кожного онігірі смужкою норі. Подавайте онігірі з ніжним, натуральним кетчупом.

Смачний піст: рисові онігірі з тунцем | Рецепт №20

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору