Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ялинки будуть! — Лісгоспи Прикарпаття підготували 16 тисяч “зелених красунь”

Ялинки будуть! — Лісгоспи Прикарпаття підготували 16 тисяч "зелених красунь"

Сьогодні начальник відділу лісового та мисливського господарства в Івано-Франківській області Роман Поціхович озвучив скільки ялинок лісові господарства підготували на Прикарпатті до новорічно-різдвяних свят.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Суспільне.

Стало відомо, що реалізовувати святкові дерева будуть реалізовувати 9 лісгоспів, а середня вартість одного складатиме 140 грн. Заготовлено 16 тисяч ялинок.

“Можливість реалізовувати ялинки в нас мають Вигодський, Ворохтянський, Гринявський, Делятинський, Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Кутський і Осмолодський лісові підприємства або філії”, — зазначив Роман Поціхович.

Він додав, що ця цифра у порівнянні з минулими роками є меншою, а от штрафи за незаконну рубку хвойних дерев, навпаки, зросли. Тому, при придбанні ялинки обов’язково варто звертати увагу на штрихкод, який повинен бути на кожному дереві.

“Адміністративний штраф — 510 грн і 758 грн буде становити збиток, завданий лісу за кожну новорічну ялинку. В цінних лісах, природно-заповідних фондах, національних парках штраф — значно більший. За кожну ялинку — 8 621 грн та адміністративний штраф — 510 грн “, — уточнив начальник відділу лісового та мисливського господарства.

Роман Поціхович також розповів, що наразі порушників впіймали у Калуському та Надвірнянському районах.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору