Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вивезти не можемо — виносьте. З сіл довкола Калуша не забирають сміття?

У селах Калуша проблеми з вивозом сміття

Через погано розчищені дороги з сіл Калуської громади не можуть нормально вивозити сміття. Людей просять підносити 120-літрові контейнери до найближчої проїзної та розчищеної дороги.

Інформатор розповідає подробиці.

Про проблему повідомили на сторінці компанії “Еко-Прикарпаття”, яка займається вивезенням сміття у Калуській громаді.

“У зв’язку із складними погодними умовами — не розчищеними від снігу проїзними частинами вулиць та небезпечною ожеледдю — вивезення побутових відходів, згідно затверджених схем значно ускладнено. Тому просимо всіх мешканців з розумінням поставитись до необхідності підносити мішки з ТПВ чи індивідуальні контейнери (120 л) до найближчої до Вас проїзної та розчищеної дороги”, — написали на сторінці компанії.

Проблема, вочевидь, стосується практично всіх сіл громади, адже свій допис надавачі послуги поширили у села Пійло, Сівка-Калуська, Голинь, Тужилів, Вістова, Мостище та інші, які входять до складу Калуської ТГ.

“Як тільки погодні умови покращаться та стан дорожнього полотна дозволить вивезення ТПВ належним та безпечним чином, ми повернемось до затверджених раніше схем проїзду вулицями відповідного старостинського округу”, — додали в компанії та перепросили “за тимчасові незручності”.

Інформатор звернувся за коментарем в “Еко-Прикарпаття”, але там сьогодні повідомили, що питання пропрацювали зі старостами і люди до ситуації поставились із розумінням, а сама інформація не потребує висвітлення.

Додамо, що згідно з графіком, вивезення сміття з сіл відбувається один раз на тиждень. Скарги під дописами на незручності через невивезене сміття — поодинокі.

“Мені дуже цікаво, як ви собі це уявляєте. Вантажівка проїхати не може, а два маленькі колеса по сугробах легко? А тручати той бак мені прийдеться метрів 600-700. Дотепні”, — прокоментували у Копанках.

“По нашій дорозі йти неможливо, дорога вся в льоду, не то що ще мішок нести”, — пишуть у селі Мостище.

А от на стан доріг у селах скаржаться уже кілька днів. У групі села Пійло, наприклад, писали, що дитина до школи не може потрапити:

“В голові не вкладається, дитина в школу не йде бо дорога не почищена, ні пройти ні проїхати. Як добратися з Новобудови до школи?”

Схожа скарга стосувалася й села Боднарів:

 

Загалом калуські комунальники і влада від першого ж снігу звітують про роботу з очищення доріг. Але навіть у межах міста ситуаціця на сьогодні є непростою: центральні вулиці — чисті, у дворах — “льодовики”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору