Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші проходить Всеукраїнський різдвяний фестиваль з вільної боротьби | ФОТО

Різдвяний фестиваль присвячений пам’яті видатного тренера України О. Л. Лейдермана.

Пише Інформатор.

Довідка: Олександр Лейдерман видатний тренер, який виховав більше 50-ти майстрів спорту.

Олександр народився в Одесі 12 вересня 1938 року. На початку 1950-тих розпочав спортивну кар’єру. У віці 18-ти років відтворив норматив майстра спорту з боротьби. З 1970-ого року проживав у Калуші та працював тренером у спортивному клубі “Будівельник”, в Івано-Франківському технічному технікумі фізичної культури з вересня 1986-го року, в Педагогічному інституті та певний час — директором спортивного комплексу “Олімп”. У 1978 році емігрував до США та продовжив працювати тренером з вільної боротьби у приватній школі та Пенсільванському університеті. Помер у 2022 році в Чикаго.

Сьогодні, 8 грудня, відбувся 16-ий різдвяний фестиваль із вільної боротьби серед юнаків та дівчат. Традиційно у Калуші цей фестиваль проходить в ДЮСШ “Сокіл”.

Цьогоріч на змаганнях зібралось понад 200 учасників.

Юнаки і дівчата двох вікових груп (2008-2010 і 2011-2013 років народження) представляють команди з Львівської, Миколаївської, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької, Дніпропетровської областей, Закарпаття та Івано-Франківщини.

Серед юних спортсменів і спортсменок – близько п’ятдесяти калушан, вихованців тренерів ДЮСШ Калуської міської ради Миколи Пукіша, Юрія Кірілова, Мар’яни Квятковської, Андрія Кучми, Тарас Дина, Анатолія Ганущака.

Офіційну частина (відкриття) ви можете переглянути у нашому ефірі:

Віталіна Костів

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору