Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Прикарпатець бензопилою вирізав із дерева 5-метрового зубра

Прикарпатець виірзав п'ятиметрового зубра

Скульптура тепер може претендувати на рекорд, адже її найближчий “конкурент” — олень “зростом” 4 м 77 см, який встановлений у Ломачинському лісництві, що на Буковині. Обидві фігури — авторства Олега Пилип’юка з прикарпатського села Білоберізка.

Розповідає Інформатор з посиланням на допис журналіста з Верховини Романа Клима.

Скульптури з дерева прикрашають буковинські ліси. Рік тому Олег Пилип’юк вирізав оленя “зростом” 4 м 77 см в Ломачинському лісництві поблизу Сокирянів, а вже через рік подібна фігура постала в філії “Чернівецький лісгосп” —  біля містечка Красноїльськ. Але тепер — зубр.

 

“Річ у тім, – зізнається майстер із карвінгу, – що нещодавно до мене звернувся директор лісгоспу Василь Хащевий, дещо з гумором запропонувавши “перемогти” оленя з Ломачинців, якого внесено в Національний реєстр Книги рекордів України як 2найбільшу скульптуру, вирізану бензопилою”.

Вирішили зробити зубра. Матеріалом для роботи стали вистояні дубові нарізані колоди. Робота тривала 16 днів.

Використано 70 кг високоякісного клею (для порівняння: на оленя пішло 30 кг).

“Чи не найважче було наростили зуброві боки. А коли скульптура набрала реальних обрисів, у голову “штрикла” думка встановити на карку тварини… сову, щоб надати роботі композиційності і зробити її ще вищою”, — додає майстер.

Зубр із совою наразі очікують приїзду експертів Національного реєстру Книги рекордів України, аби ті офіційно зафіксували досягнення.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору