Спаржеву квасолю часто плутають зі спаржею, але це зовсім різні продукти. Вона також може бути дуже смачною.
Пише Інформатор.
СПАРЖЕВА КВАСОЛЯ
Інгредієнти:
- заморожена стручкова квасоля
- вершкове масло
- часник
- сік половини лимона
- перець чилі
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти для приготування спаржевої квасолі.
Закип’ятіть воду в сотейнику і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю — бланшуйте її довше (десь 1 хвилину). Кількість води залежить від кількості квасолі, яку ви готуєте, вода повинна повністю її покривати. Потім відкиньте квасолю на друшляк, щоб стекла зайва волога.
Очистіть кілька зубчиків часнику і наріжте його тонкими слайсами. Розігрійте пательню з вершковим маслом і обсмажуйте часник 1 хвилину. Можна використовувати суміш вершкового масла і соняшникової олії. Додайте до часнику спаржеву квасолю і обсмажуйте її ще 1 хвилину.
Додайте сіль і вичавіть сік половини лимона. Якщо ви смажите велику кількість квасолі — додавайте більше соку. За бажанням додайте слайси свіжого перцю чилі або сухі пластівці.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08