Інформатор Калуш

ТРЕШ

З Калуського району видворили казахстанця. Він видавав себе за переселенця з Донеччини

З Калуського району видворили казахстанця. Він видавав себе за переселенця з Донеччини

Громадянин Республіки Казахстан свідомо уникав зустрічі з працівниками підрозділу запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Івано-Франківській області. У міграційній службі кажуть, що він перебував в Україні фактично на нелегальному становищі.

Пише Інформатор, покликаючись на Міграційну службу області.

Працівники міграційної служби повідомили 59-річному чоловікові про те, що він втратив законні підстави для перебування в Україні. А також — офіційно зобов’язали його упродовж місячного терміну повернутися на батьківщину.

Громадянин Казахстану натомість намагався видавати себе за внутрішньо переміщену особу з регіону, де зараз тривають бойові дії. Власне, перед повномасштабним військовим вторгненням рф чоловік навідався в гості до своїх родичів на Донеччині, а з початком активних бойових дій переїхав з ними на Прикарпаття. Згодом родичі повернулися додому на неокуповану територію Донбасу, а їхній іноземний свояк і далі розповідав про своє донбаське коріння.

“Місцеві люди вірили, бо зовнішність і мова чоловіка “органічно” відповідали класичному прізвищу російського походження”, — додають у міграційній службі.

УДМС в Івано-Франківській області ухвалило рішення про примусове видворення 59-річного казаха за межі України.

Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордоні з однією з суміжних країн і на цей час він далеко за межами нашої країни.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору