Інформатор Калуш

ТРЕШ

Абонентам Київстару радять змінити всі паролі на телефоні

Абонентам Київстару радять змінити всі паролі на телефоні

За словами експертів від цього залежить безпека не тільки цивільних, а й військових.

Пише Інформатор, посилаючись на Інформатор Україна.

З такою заявою виступив співзасновник компанії Cyber Unit Technologies Єгор Аушев.

“Якщо щось відбувається, те, чого ви не розумієте, не зайвим буде змінити паролі на тих ресурсах, якими ви користуєтеся. Регулярно відбуваються крадіжки даних. Ми перебуваємо в стані війни, кібервійни, зокрема”, — зауважує експерт

Також додає, що паролі варто змінювати не тільки під час загроз, а на регулярній основі, разу у три місяці.

“Це ваша особиста безпека, безпека ваших рідних, безпека ваших друзів, родичів, військових, наприклад. Тому що вас можуть зламати, щоб отримати доступ до військових, або соцмереж ваших, і зрозуміти, де перебуває та чи інша людина. Тому кожна людина зараз є елементом національної кіберстійкості. Це важливо пам’ятати”, — каже Єгор Аушев.

Додатково у соцмережах точаться дискусії, що заява керівництва Київстару про відсутність злиття даних ще не означає, що вони знаходяться у безпеці. Підтвердження злиття може згодом фіксуватись, коли ці дані будуть продавати. На думку користувача соцмережі X (Twitter) під ніком “ОПГ ДФТГ” цього не буде:

“Тупо і наївно думати, що Київстар лохи й не забезпечили захист. Не думаю, що захист мережі в цій компанії взагалі може бути примітивним. Варіантів як саме роздобули вхід в систему — маса”, — пише користувач.

Найгірший сценарій для українців це отримання ворожими хакерами доступу до усіх даних. Одна зі злочинних кібергруп вже опублікувала перелік зламаних бекапів, котрі теоретично можуть містити всю інформацію про абонентів і їхні дії. В такому разі в найбільшому ризику перебувають українські військові, адже за цими даними можна визначити розташування штабів й інших місць скупчень.

“Поєднавши місця перебування та історію дзвінків можна встановити, хто і куди регулярно навідується”, — пишуть в Інформатор Україна.

Додатковою проблемою можуть стати усі сервіси й акаунти доступ до яких надходить через підтвердження за номером телефону.

“Варто подумати про безпеку акаунтів – знову ж-таки змінити паролі та встановити двофакторну аутентифікацію. У першу чергу – для месенджерів та Google-акаунтів”, — додають колеги.

До теми: “Київстар” відновлює мобільний інтернет. Що робити, якщо сім-ка не реєструється в мережі?

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору