Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші для потреб влади придбали авто за 600 тисяч гривень

У Калуші для потреб влади придбали авто

Виконавчий комітет Калуської міської ради придбав автомобіль NISSAN ROGUE 2017 року випуску.  Закупівлю провели без використання електронної системи, а в оприлюдненій документації послалися на службову записку про потребу. Від кого записка — невідомо.

Розповідає Інформатор.

На поповнення автопарку виконавчого комітету Калуської міської ради спрямували 599 тисяч 617 гривень. Договір на придбання автівки підписали 14 грудня. На документах — підпис керуючого справами виконкому Олега Савки.

Згідно з оприлюдненою на Prozorro документацією, автомобіль вживаний, з бензиновим двигуном об’ємом 2488 см. куб, з автоматичною коробкою передач, передньопривідний. Ціна аналогічних, як зазначено у ціновій довідці Івано-Франківської торгово-промислової палати, — від 499 тисяч 830 гривень до 721 тисячі 980 гривень.

“Відповідно до службової записки від 11.10.2023 року існує потреба у здійсненні Закупівлі”, — йдеться у документах.

Зазначено також, що у жовтні виконавчим комітетом була оголошена закупівля за процедурою відкриті торги з особливостями, але жодної пропозиції подано не було, тому торги були автоматично відмінені електронною системою.

Зараз автівку придбали у фізичної особи — Турка Володимира Романовича із села Брошнів.

Зазначимо, що після того як Калуш придбав чотири пікапи, у громади міста було багато запитань, зокрема, і щодо придбання вживаних автомобілів. Тоді і в коментарі Інформатору, і згодом — під час неодноразових розмов з групою протестувальників, у мерії запевняли, що коштом бюджету купувати вживані автомобілі у фізичних осіб не можуть.

Придбаний автомобіль має бути переданий покупцю до кінця поточного року. Станом на сьогодні, згідно з відкритих даних, оплата ще не здійснена.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору