Інформатор Калуш

ТРЕШ

А талони на дизпаливо — фальшиві

А талони на пальне фальшиві

Шахрайська схема з фальшивими талонами. працює вона дуже просто: аферисти видають недійсні талони, отримують гроші й зникають. 

Розповідає Інформатор з посиланням на Управління поліції охорони в Івано-Франківській області.

У таку халепу потрапив 60-річний прикарпатець. У соціальній мережі він натрапив на оголошення про продаж талонів на дизельне паливо. Тож, під час листування з адміністратором оголошення, домовився отримати товар у поштовому відділенні. Чоловік отримав посилку та оплатив за неї майже 5 тисяч гривень. Опісля — заїхав на АЗС, але його талони не сканувались. Чоловік спробував зв’язатися з псевдопродавцем, але це було вже неможливо.

Що робити, якщо ви стали жертвою шахраїв:

  • потрібно якнайшвидше зателефонувати на лінію 102, або ж звернутися із заявою до найближчого відділу чи відділення поліції;
  • у своєму зверненні повідомте деталі, що з вами трапилося, передайте відомості про шахраїв: імена, номери телефону;
  • повідомте компанію, від імені якої «працювали» шахраї, про вашу ситуацію, як мінімум вони зможуть сповістити своїх клієнтів про зловмисників, які прикриваються їхнім брендом.

Раніше ми писали про інші види шахрайства. Наприклад, “ваш родич — у біді”, або коли аферисти видають себе за працівників банку, днями людям масово обіцяли компенсації від “Київстару” і це теж було шахрайством.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору