Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Після вступу в ЄС — як виростуть зарплати українців? | Думка експерта

Після вступу в ЄС — як виростуть зарплати українців? | Думка експерта

Вступ України до Європейського Союзу наразі не тільки свідомий вибір багатьох українців, але й ініціатива над якою працюють наші політики на міжнародній арені. Коли це станеться — тільки питання часу. Звісно ж, після вступу в ЄС на українців чекають суттєві соціальні зміни.

Розповідає Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Наприклад — збільшення середньої зарплати. За розрахунками експерта, вона виросте щонайменше до 81 тис. грн.

“Наразі українці в середньому отримують 16,5 тис. грн на місяць. Коли наша держава стане членом Європейського Союзу, їхня середня заробітна плата збільшиться до 2000 євро. Це близько 81,5 тис. грн”, — розповів економіст Андрій Новак.

До теми: Чверть сотні актуальних вакансій — що сьогодні пропонують у Калуші?

Він вважає, що головний плюс – це доступ до бюджету ЄС, де буде частка фінансування для України. Передбачається вирівнювання умов розвитку інфраструктури та покращення умов життя у державах-членах організації.

“Приналежність України до клубу найрозвиненіших країн Європи стане одним із стимулів зростання національної економіки, а це є головним показником рівня життя”, – зауважив він.

Поміж іншого в України є суттєві переваги, які стануть суттєвими факторами економії. До прикладу, наша країна сама забезпеує себе продуктами харчування, на відміну від пального, яке зараз імпортується за високими європейськими цінами.

“Вартість комунальних послуг різна у всіх країнах ЄС, а ситуація у нас залежатиме від внутрішньої політики. Електроенергія у нас власна, щодо газу ми також можемо повністю забезпечити власні потреби. Нашим експортом на сьогодні в основному є металопрокат, хімія та аграрна продукція. Це те, що ми реально на сьогодні експортуємо і в чому є потреба, в тому числі в країнах ЄС”, — вважає експерт.

Вас також може зацікавити: Хиткий, але тривкий… курс валют у Калуші | 18 грудня

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору