Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Понад 100 тисяч гривень і море сміху — як у Калуші Василь Байдак збирав донати на аеророзвідку УДА

Понад 100 тисяч гривень і море сміху — як у Калуші Василь Байдак зібрав донати на аеророзвідку УДА

Наше місто стає все більше видимим на культурній мапі України. Сюди частіше почали приїздити письменники, музиканти й коміки, яких знають навіть за межами нашої країни. Калушани натомість також вміють дивувати своєю гостинністю й щедрістю. Як, до прикладу, на вчорашньому стендап вечорі відомого коміка Василя Байдака “Довільно-хаотичне”.

Ділиться Інформатор.

Захід відбувся у неділю, 17 грудня, в Концертній залі, що на вулиці Шевченка, 11. Нагадаємо, що метою благодійного гумористичного концерту було зібрати кошти на підтримку підрозділу служби безпілотної авіації УДА в якій служить наш калушанин Влад Німак.

Окрім нової гумористичної програми Василь Байдак ділився з повним залом глядачів власними волонтерськими історіями, серед яких і поїздка на Бахмутський напрямок і перший досвід пригону авто на потреби ЗСУ минулого року.

Загалом протягом всього вечора у Концертному залі панувала легка і невимушена атмосфера в якій знайшлося місце і сміху, і актуальним в теперішній час роздумам про зміни в українському суспільстві.

Стендап вечір умовно поділився на дві частини: сама стендап програма і благодійний аукціон опісля.

Пізніше комік Василь Байдак поділився з Інформатором враженнями:

“Концерт пройшов кайфово. Я вражений деякими речами. Ну, по-перше, глядач чудовий. Дуже багато молоді, дуже прикольної молоді. Аудиторія різна і різного віку. І жарти попри це сприймалися чудово. І активно брали участь в аукціоні. А ще є дві речі, які мене вразили сильно: перше, коли я запрошував людей на сцену, забрати виграні лоти, то виходили надзвичайно стильні люди. І я вам клянусь, я ще жодного разу не бачив в жодному місті таке скупчення людей на аукціоні, які виходили на сцену в настільки стильних і дуже цікавих речах. І друге — мене вразило те, що я буду пам’ятати все життя — те, що я зумів в Калуші продати панамку Kalush’a, яку я купив в Калуші, за донат у 7,5 тисяч грн на українську добровольчу армію”.

Зазначимо, що під час другої частини вечора було розіграно 7 лотів: брелок з частинки російського танка, український військовий сухпай, набір шевронів, картина калуського музиканта Богдана Климентія, оригінальний календар на 2024 рік всесвітньовідомого гурту Backstreet Boys, одна з останніх пляшок шампанського “Артемівське” зробленого в Бахмуті напередодні окупації й вже вищезгадана рожева панамка.

Загалом всі лоти “пішли з молотка” загальною сумою майже в 52 000 гривень. Найдорожчим лотом стало шампанське. Загалом протягом вечора було зібрано понад 104 тисячі гривень на “пташок” для УДА.

Враженнями від вечора поділився й організатор Влад Німак:

“Насправді класно! Я дуже задоволений, єдине, що можу відмітити, це те, що круто пройшов аукціон з такими лотами. Ми деколи навіть у Львові набагато гірше проводимо аукціони, аніж цього разу в Калуші. Хочу подякувати також Олегу Кіндрацькому за ту велику роботу, яку він проробив для того, щоб стендап відбувся.
Дякую також всім небайдужим за всю підтримку. І повний зал. І донати”, — зауважив він.

До слова, волонтерили й допомогали з організацією події й учасники Молодіжної ради при КМР.

Сподіваємось, це не остання подія такого масштабу й характеру в нашому місті.

Стежте за анонсами 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору