Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Принеси макулатуру – збережи довкілля” — Молодіжна рада запустила екоакцію

Сьогодні у Калуші розпочалась масштабна екоакція ініційована учасниками Молодіжної ради при Калуській міській раді.

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 18 грудня, стартував екоконкурс “Принеси макулатуру – збережи довкілля” серед учнів закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти Калуша.

“Цей захід передбачає збір макулатури (папір, картон, книги, газети тощо) в період з 18 до 22 грудня 2023 р. Метою є популяризація роздільного збору відходів серед школярів та звернення уваги на проблеми захисту довкілля.

Переможцями будуть визнані ті школи, учні яких зберуть найбільшу кількість макулатури (у кілограмах).
Усі виручені кошти будуть передані на потреби ЗСУ. Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до акції!“, — розповіли ініціатори.

Захід проводиться за підтримки Калуської міської ради, ТОВ “Еко-Прикарпаття”, БФ “Там, де ти”, ГО “Чисті серця Калуш”, депутатів Оксани Савчук та Олександра Смолянського.

 

“Ідея виникла після презентації на екологічну тему від Юрія Чоловського на засіданні Молодіжної ради. Повертаючись із засідання, разом з Ольгою Атаманчук почали говорити на цю тему. На наступний день ми розповіли про цю ідею вже Юрі та запропонували доєднатись Марії Пристай, яку знаю як екоактивістку міста. Так сформувалась наша команда, яка за кілька днів організувала цей конкурс. Приємно, що нашу пропозицію одразу підтримала влада та місцеві компанії й благодійні фонди”, — поділилась співорганізаторка Аліна Гутник.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору