Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Роман Пушкар із Рожнятівщини може отримати Героя України. Петиція набрала голоси

Пеиція набрала голоси

Роман Пушкар загинув 5 липня на Запоріжжі під час виконання бойового завдання. Тепер Президент розгляне петицію про присвоєння йому звання Героя України.

З ініціативою до Президента звернулася дружина загиблого захисника Марія Пушкар, пише Інформатор.

Військовослужбовець Роман Пушкар народився 6 липня 1980 року. Чоловік — родом із села Нижній Струтинь Калуського району та проживав у селі Новоселиця Вигодської територіальної громади. Чоловік став на захист України з квітня 2022 року, був командиром відділення 501 ОБМП.

“Він був Героєм у повсякденному житті та у строю до останнього подиху. Ніхто краще не охарактеризує солдата як його побратими. А вони зазначили, що він був справжнім воїном, який навіть в найзапекліших боях ніколи не залишав побратимів без допомоги, людиною слова та відважності, завжди із вірою в серці та позитивним настроєм”, — йдеться у тексті петиції.

“Роман марив Перемогою, мріяв про світле майбутнє наших діточок та довів це ціною свого життя”, — пише вдова.

Жінка каже, що для їхньої родини це страшна втрата, яка назавжди залишиться незагоєною раною у серцях. Жодна нагорода не замінить коханого чоловіка, сина, брата та найкращого в світі батька, але — достойно оцінить його внесок у перемогу українського народу.

Петиція була зареєстрована 25 вересня і вчора ввечері набрала 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду.

Нагадаємо, що на підтримку людей все ще чекають кілька інших петицій щодо наших земляків. Зокрема, нещодавно зареєстрували петицію щодо Романа Хоменця із Долинщини. А жителі Витвицької громади просять підтримати петицію щодо Ігоря Харіва.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору