Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Рожнятові до кінця січня обіцяють відкрити безпечний переїзд через річку Дуба

У Рожнятові до кінця січня обіцяють відкрити безпечний переїзд через річку Дуба

На свій страх і ризик підрядник відкрив рух аварійним мостом та будує за власний кошт тимчасову переправу.

Повідомляє Інформатор.

Керівник СП “Будучність” Роман Павлів, з котрим уклали договір про ремонт мосту, розповідає, що рух мостом і справді відкрили. Додатково здійснено заходи безпеки: встановлено обмежувач висоти у 1,7 метра, знак про обмеження ваги транспорту та щоденний моніторинг підрядником стану мосту.

“Якщо у моста 5 категорія аварійності, то у певних випадках рух може бути дозволено. Як, наприклад міст Патона, який на день пропускає до 20 000 машин в день. Відповідно я взяв на себе відповідальність як підрядна організація. Це мій 55 міст, повірте я в тому розбираюся”, — зазначає керівник.

Додатково Роман Михайлович зазначив, що зараз почали спорудження тимчасової переправи за 50 метрів від мосту, вище по течії. Її зведення планують завершити на початку січня. Це допоможе забезпечити громадянам безпечний проїзд через річку під час ремонту мосту. До слова міст не ремонтуватимуть — знесуть, а на його місці зведуть новий.

“Це буде повністю нова конструкція. Міст буде мати на 1 метр ширшу проїжджу частину й ширші на 0,5 метра бічні тротуари ніж зараз”, — каже Роман.

Загалом на спорудження нового мосту розраховано 76,8 млн гривень. З загальної суми СП “Будучність” наразі отримало тільки 108 тисяч 577 гривень. За словами керівника підприємства цього не достатньо навіть на спорудження переправи. Тому вони взяли кредит та виконують роботи своїм коштом.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору