Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Зарплата мера Калуша довела до істерики секретаря ради і депутатку

з-арплата міського голови довела до істерики

У Калуській міській раді сьогодні затверджували умови оплати праці міському голові у 2024 році. Обговорення завершилося гучною публічною суперечкою.

Інформатор розповідає подробиці.

Відповідно до проекту рішення, який винесли на затвердження депутатського корпусу, у 2024 році міському голові планують виплачувати надбавку за виконання особливо важливої роботи у розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг посадової особи місцевого самоврядування та вислугу років як керівному працівнику, який безпосередньо займається розробленням нормативно-правових актів; щомісячну премію в розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням доплати за ранг та встановлених надбавок за виконання особливо відповідальних завдань; матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в межах фонду оплати праці.

Як повідомив керуючий справами виконавчого комітету Олег Савка, який доповідав по цьому питанню, рівень оплати праці міського голови в 2024 році залишиться на рівні цього року.

Міського голови Андрія Найди на сесії цього дня не було. Головував секретар ради Віктор Гільтайчук. Тож, саме між ним та депутаткою міської ради Ольгою Сікорою і розгорілася сварка.

“Совість майте! Нині, в часі війни по 100 відсотків брати. Мало вам і мало! Коли ви наїстеся? А 10 відсотків не хватить би було? За особливо важливі умови праці. За які? Фотоселфитися на похоронах? Дайте перелік тих особливо важливих умов праці? Закличте міського голову не хай пояснить людям, які у нього особливо важливі умови праці”, — зазначила Ольга Сікора. 

За її словами, міський голова мав би віддати свою премію працівникам, які працюють за мінімальну заробітну плату, або на фронт — свої особисті кошти, не з бюджету.

Слова депутатки представники громади, які перед цим також говорили, що влада має економити заради підтримки ЗСУ, підтримали оплесками.

Відтак Олег Савка додав, що оплата праці міського голови затверджується відповідно до законодавства.

“Але питання: якщо людина сім днів на тиждень відповідає за життєдіяльність міста. У нас постійно під загрозою і водопостачання, і водовідведення. Зараз є питання по світлу й очисних… І має реагувати. Міський голова — то у Київ, то на схід. У нього немає вихідних. Ви вважаєте, що він має за 15 тисяч оце все робити?” — додав він.

Люди за мить почали скандувати “Ганьба!” та вимагати, щоб інші депутати міської ради також висловилися та не голосували за пропоноване рішення.

“Не маніпулюйте похоронами загиблих героїв. Я на жодному похороні вас не бачив”, — звернувся Віктор Гільтайчук до Ольги Сікори, закинувши депутатці, що вона і з машини не виходить, коли траурна колона їде.

“У вас просто немає права говорити про загиблих хлопців”, — додав посадовець. На ці слова зал також відреагував оплесками.

Хто де стоїть на похоронах, почали з’ясовувати вже на “ти”. Секретар ради заявив, що депутатка маніпулює на смертях. Вона апелювала, що допомагає військовим — на відміну від нього. Обоє звинувачували один одного у брехні…

На такій ноті проект рішення поставили на голосування. І депутати його схвалили — 25 голосів за.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору