Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани розповіли владі, де можна зекономити | ВІДЕО

Калушани розповіли владі, де можна зекономити

У Калуші сьогодні відбулася сесія міської ради. Сесія — важлива, адже на ній мали розглянути та затвердити бюджет громади на 2024 рік. На засідання прийшли калушини, які відстоюють позицію щодо збільшення фінансової підтримки українських захисників. Люди розповіли депутатам та керівникам міста, де взяти гроші. 

Розповідає Інформатор.

Від ініціативної групи до слова вийшла Любов Богусевич. Вона зокрема зазначила, що на попередній сесії міської ради, коли звітував керівник “Калуської енергетичної компанії” Петро Шевчук, громаду було введено в оману. Також жінка акцентувала на тому, що в цей час міській раді аж ніяк не пасує купувати автомобіль для власних потреб.

“Ви, як мантру, повторюєте, що грошей на військо у вас нема. Але дивно, де ж вони взялися на вітівку?” — зазначила вона, додавши, що якщо вже купують те авто, то хай передадуть одразу на потреби фронту.

Зрештою від ініціативної групи прозвучало і кілька конкретних пропозицій щодо того, як збільшити суму допомоги на ЗСУ. Вона, відповідно до проєкту бюджету на 2024 рік, закладається на рівні 6,7 млн гривень. Калушани ж просять, щоб було 18,3 млн гривень — на рівні поточного року.

“Розповідаю, де ви можете зекономити: проводьте оптимізацію в управліннях та комунальних підприємствах, на виплатах стимулюючого характеру. Ми бачимо, що в 2024 році надбавка за виконання особливо важливої роботи запланована в сумі 16,4 млн грн, що становить 54,4% щомісячно… Якщо зменшити надбавку наполовину, то це вже дасть 8,2 млн гривень додаткових коштів. А якщо ще і матеріальну допомогу зменшити, то вже сьогодні можна збільшити видатки на ЗСУ”, — зазначила Любов Богусевич.

Детальніше — у відео.

Тетяна Кіндюх
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору