Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Media Book Space”: У Калуському ліцеї №6 відкрили оновлену бібліотеку | ФОТО

Бібліотеку одного із Калуських ліцеїв, у якій не було ремонту близько 55-ти років — одновили. У ліцеї кажуть, що учні з нетерпінням очікували відкриття.

Ділиться Інформатор.

“Все починалося з конкурсу: я проєктувала бібліотеку — таким був мій слайд. Тому що спочатку, коли я зі школою “познайомилась” — мені дуже до душі запала бібліотека. Раніше вона була темна для мене, нецікава. Ну от вона не “запрошувала до себе”. Тож я поставила собі таку ціль. Намалювала цей проєкт, його склала. План заходів навіть прописала. Вже бачила й візуалізувала: знала якою буде бібліотека. А зробили навіть краще, ніж я могла собі уявити”, — каже директорка Калуського ліцею №6 Віра Притуляк.

“Сподіваюсь, що із фондом ми будемо й надалі співпрацювати. Залучати дітей нашої громади та дітей ВПО”, — додала директорка.

“Ми багато сил доклали до цієї бібліотеки. Сподіваємось, що стане більше читачів. Ну і, звісно ж, запрошуємо членів нашої територіальної громади: в бібліотеці можна знайти багато цікавих речей”, — каже бібліотекарка.

Додає, що є у бібліотеці й раритетні книги. Зокрема, стародавні видання Шевченка, які віднайшли під час перегляду усього фонду.

Також відтепер у бібліотеці іноді проводитимуть уроки. Зокрема, викладатимуть інформатику, історію, географію та трудове навчання. Шкільну бібліотеку було не тільки відремонтовано й переобладнано. Тепер там з’явилися нові меблі та техніка. А книжковий фонд (тільки у приміщенні бібліотеки) налічує 2600 книг.

Проєкт реалізовували спільно із Благодійним Фондом “Ракада” за підтримки UNHCR — агенства ООН у справах біженців.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору