Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуш просить Кабмін не позбавляти внутрішньо переміщених осіб допомоги на проживання

Калуш просить Кабмін не позбавляти внутрішньо переміщених осіб допомоги на проживання

Калуська міська рада звернулася до Кабміну щодо продовження виплат внутрішньо переміщеним особам.

Рішення прийняли на сесії міської ради, повідомляє Інформатор.

Згідно з документом, у листопаді цього року Кабмін вніс зімни у постанову, якою були регламентовані виплати допомог на проживання ВПО. У результаті — з 1 лютого 2024 року уже не всі внутрішньо переміщені особи матимуть щомісячні виплати.

“Не всі мають можливість повернутися додому через активні бойові дії, не всі можуть отримати виплату за зруйнований чи непридатний до проживання дім… В зоні активних бойових дій майже всі житлові будинки та житловий фонд знищені і непридатні для проживання. Переміщені особи втратилив все майно і не всі можуть придбати власне житло”, — йдеться у тексті звернення.

Зазначено також, що виплати частково покривали цим людям витрати на оренду житла та оплату комунальних послуг. Якщо виплати будуть скасовані, то це негативно позначиться на благополуччі цих родин.

“Просимо розглянути можливість внесення змін до Постанови Кабінету міністрів України від 20 березня 2022 року №332 щодо автоматичного продовження виплати допомоги на проживання таким особам, звернувши особливу увагу на виплату цієї допомоги внутрішньо переміщеним особам із зони, де ведуться активні бойові дії, тим, чиї території тимчасово окуповані російською федерацією, та вразливим категоріям ВПО. Це — особам пенсійного віку, з інвалідністю, особам, що не мають можливості працевлаштуватись через об’єктивні причини, малозабезпеченим сім’ям і сім’ям, у складі яких є діти з інвалідністю чи хворі на тяжкі хвороби…” — йдеться у зверненні.

Депутати Калуської міської ради звернення схвалили.

Нагадаємо, в Україні ВПО отримують щомісячні виплати від держави: це допомога у розмірі 2 тисяч гривень на дорослу особу, і 3 тисячі гривень — на дитину або особу з інвалідністю. З 1 грудня багатьом українцям такі виплати продовжать автоматично. Кому саме, можна прочитати у нашій публікації.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору