Інформатор Калуш

ТРЕШ

Турок без місця реєстрації попався на крадіжці у Рожнятові

У Рожнятові судили турка

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області оштрафував уродженця Турецької Республіки, який спершу попався на шахрайстві, а згодом — на крадіжці.

Пише Інформатор.

Про підсудного відомо, що він не має місця реєстрації на території України та і постійного місця проживання теж. Не одружений, але на утриманні має двох неповнолітніх дітей.

У матеріалах справи зазначено, що кримінальне правопорушення вчинено за таких обставин:

Чоловік мав не зняту і не погашену в установленому законом порядку судимість за статтею 190 Кримінального кодексу України, але “погостював” у знайомого та обікрав його. Гроші господар помешкання зберігав у чашці в серванті. Тож, коли той вийшов надвір — викрав 2000 гривень.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані за ч. 2 ст. 185 КК України, оскільки він таємно викрав чуже майно (крадіжка).

“Призначаючи покарання, суд враховує положення ст. 50 КК України, якою встановлено, що “покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами”, а також положення ст. 65 КК України, якою встановлено, що “особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів”, — йдеться у матеріалі справи.

У підсумку суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначити йому 1700 гривень штрафу. Також з підсудного стягнуть на користь держави 3269 гривень процесуальних витрат пов’язаних з проведенням експертиз.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору