Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Очисні у Долині споживають енергію сонця: економить і підприємство, і мешканці громади

Очисні у Долині споживають енергію сонця: економить і підприємство, і мешканці громади

Комунальну сонячну електростанцію у Долині запустили в роботу на початку грудня. За 16 днів вона згенерувала 1,37 мегавата електроенергії. Це багато чи мало?

Розповідає Інформатор.

Станцію, нагадаємо, відкрили для потреб комунального підприємства “Водоканал” Долинської міської ради. Вона розташована на очисних спорудах та мала би повністю забезпечувати обʼєкт електроенергією. За рахунок цього у громаді не підвищуватимуть тарифи на воду, а саме підприємство ще й кошти економитиме.

На сесії міської ради керівник підприємства Сергій Яремків, якого спитали про роботу станції, зазначив: вона запрацювала і є доволі ефективною. За його словами, навіть у зимовий період вона в годину генерує 60 кіловат електроенергії (повна потужність — 140).

“У найкращий літній день очікуємо, що вона зможе генерувати 120-130 кіловат в годину. Це буде з надлишком, бо очисні споживають приблизно 70 кіловат. Надлишок будемо віддавати в мережу, договір вже є”, — зазначив посадовець.

На момент обговорення питання йшов 16-ий день роботи станції. За цей час, повідомили депутатам, вона згенерувала 1,37 мегавата електроенергії. При цьому, у сутінках або коли моросить дощ, вона взагалі не генерує.

У Калуші тим часом затвердили нові тарифи на воду, які вступлять у дію вже з 1 січня.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору