Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Військовий із Прикарпаття разом із побратимами колядував у Гуляйполі | ВІДЕО

Військовий із Прикарпаття разом із побратимами колядував у Гуляйполі | ВІДЕО

Бійці 102-ї бригади ТрО, які боронять підступи до Гуляйполя, привітали місцевих мешканців з прийдешнім Різдвом Христовим.

Вони завітали в пункт незламності, де було чимало людей, повідомляє Інформатор з посиланням на Укрінформ.

“Тепер ми знаємо, хто є братами. В домівках наших нині сумують, бо щедрівочок наших не чують. Прийшла нечистая вражая сила, забрала батька, забрала сина… Ми не пробачимо і всіх накажемо. Хто йде з війною, той в землю ляже”, – йдеться у тексті новітньої колядки, яку виконали військові.

Бійці побажали гуляйпільцям здоровʼя та миру.

“Наш батальйон другий рік поспіль колядує. Це наша традиція і ми хочемо, аби вона була з нами. Це така частинка дому, який ми згадуємо”, – говорить заступник командира батальйону Олег (“Синоптик”).

Ідея заколядувати належить одному з бійців бригади.

“Ми всі маємо професійну музичну освіту. Я, наприклад, закінчив училище, граю на трубі. За кордоном 8 років гастролював, всю Європу об’їздив з оркестром. Приїхав 19 лютого 2022 року додому. Суто випадково. За кілька днів почалась війна. 2 дні ми з дружиною поговорили про все і я пішов до військкомату”, — розповів військовий на ім’я Тарас з Івано-Франківської області.

Вдома на Святвечір він звик колядувати з родиною. Каже, що дуже скучив. Цього року його донечка колядувала для татка телефоном.

У Гуляйполі сьогодні працює один пункт незламності. Він відкрився 8 місяців тому. Тут можна випрати речі, випити гарячого чаю, зарядити телефон та ліхтарі, подивитися телевізор, прийняти душ, отримати гуманітарну допомогу та просто поспілкуватись одне з одним.

“Ми щасливі, що бачимо людей. Ми їх захищаємо. В місті 1800 людей лишилось. Люди нам завжди раді, а ми – їм”, – говорить прикарпатець.

Читайте також: Merry Christmas: світові хіти для різдвяного настрою

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору