Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Залужний про електронні повістки: пропозиція — не наша, але люди дуже потрібні

"Ми, раді любому способу, який забезпечить нашу потребу у людях", — Валерій Залужний про роботу ТЦК і електронні повістки

Ситуація на фронті, ротація та демобілізація — це питання, які хвилюють українців чи не найбільше. Проте, не менше уваги привертають до себе й мобілізація та безпека цивільних.

Інформатор продовжує ділитися ключовими відповідями Валерія Залужного.

Під час брифінгу Головнокомандувача Збройних Сил України питали про роботу ТЦК та СП стосовно мобілізації, а також кадрових змін в даному органі. Було зокрема питання, чи всі воєнкоми зараз обіймають потрібні посади й чи вистачить потужностей ТЦК для того, щоб провести ту мобілізацію, яка планується?

Валерій Залужний відповів наступне:

“Що стосується Територіальних центрів комплектувань, то станом на сьогодні, якщо чесно, роботою їхньою, я поки що не задоволений. І відповідно, якби я був нею задоволений, то ми б зараз не обговорювали саме питання цього законопроєкту”.

Водночас він запевнив, що можливості по прийому особового складу ТЦК Збройні сили України не втратили.

“Що стосується безпосередно керівників, то робота йде далі й станом на зараз ми деяких керівників уже міняємо. Деякі залишили це місце самостійно, але знову ж таки, ця організація, як написано в постанові Кабінету міністрів, орган міського управління місцевого рівня, він на сьогодні, на мою особисту думку, функціонує і здатен виконувати свої завдання надалі”, — додава Залужний.

Не оминули на брифінгу й тему “діджиталізації призову”. На питання щодо електронних повісток Валерій Залужний відповів лаконічно:

“Точно цю пропозицію робив не Генштаб, і не ЗСУ. Тому що в нас навіть нема такої можливості, щоби оцінити можливість видачі таких повісток таким способом.

Ми, раді любому способу, який забезпечить нашу потребу у людях. Якщо внаслідок електронних повісток ми їх отримаємо, це буде дуже добре, якщо це буде здійснено якимось іншим чином — також це дуже добре.

Але, знову ж таки, що Збройні сили України, шо Генеральний штаб безпосередньо в цих питаннях ми знаходимось у ролі більше споживачів”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору