Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Найгіршу дорогу Калуської громади ремонтують. Але чи всю?

Найгіршу дорогу Калуської громади ремонтують. Але чи всю?

Дорогу через села Мислів, Яворівку та Ріп’янку можна впевнено називати найгіршою у межах Калуської громади. Нещодавно розпочали її ремонт. Але відремонтують зараз лише невелику частину.

Пише Інформатор.

Початок ремонтних робіт, нагадаємо, припав на передріздвяний період. Зараз відремонтовано орієнтовно 1,2 км дороги.

Як повідомив староста села Ріп’янка Любомир Гулимчук, дорога настільки критична, що нею не можуть безпечно їхати ні автобуси, ні, до прикладу, швидка.

“Був аварійний випадок із автобусом, коли ледь не постраждали люди. А “швидка”, коли везе людину хвору, то так скаче по тих ямах, що хоч бери і до каталки прив’язуй людину”, — ділиться голова старостинського округу.

Дорога — на балансі державного підприємства “Дороги Прикарпаття”. Тож, туди неодноразово зверталися і перевізники, і самі мешканці, які не можуть вчасно доїхати на роботу та у справах. Як повідомив Інформатору заступник міського голови Богдан Білецький, цьогоріч з бюджету було передано цьому підприємству субвенцію в розмірі 5 мільйонів гривень як співфінансування ремонту доріг у межах громади. З цієї суми 1,6 млн гривень використано на ремонт ділянки дороги в селі Копанки.

Зараз ремонт дороги обходиться приблизно у 900-1000 грн за квадратний метр. Ділянка, яку ремонтують, має до 6 метрів ширини. Тобто 1,2 кілометри обійдуться приблизно у 6,5-7 млн гривень. Тож, сподіватися на ремонт в межах усіх трьох сіл зараз не доводиться.

Нагадаємо, про вкрай жахливий стан цієї дороги ми писали у вересні. При цьому йшлося не лише про дорогу до цього одного села, а й до сусідніх —  Яворівки та Ріп’янки. На більшій частині цього шляху асфальтоване покриття практично відсутнє.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору