Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Порушив ПДР, бо купив права? У Калуші оштрафували військового

оштрафував суд військового

Калуський міськрайонний суд оштрафував військового, який проходить службу за призовом по мобілізації і є командиром стрілецького відділення однієї з військових частин. Він, згідно з матеріалами справи, вчинив пособництво в підробленні посвідчення водія.

Детальніше розповідає Інформатор.

Кримінальні правопорушення було вчинено ще наприкінці серпня 2021 року на території міста Калуша, йдеться у судовій справі. Чоловік вступив у змову із невстановленою досудовим розслідуванням особою та “замовив” собі підроблене посвідчення водія. Заплатив за це 6 тисяч гривень. У результаті — отримав “документ” категорії “В” та почав використовувати його під час керування транспортними засобами.

У грудні минулого року чоловік, керуючи автомобілем марки Gelly HR-7151A, був зупинений працівниками сектору реагування патрульної поліції Калуського районного відділу поліції у зв’язку з тим, що порушив ПДР: здійснив заборонений поворот ліворуч при виїзді з АЗС.

У результаті — суд ухвалив визнати чинного військового винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, та призначити йому покарання у вигляді 8500 гривень штрафу. Також з нього стягнуть на користь держави 2265 гривень витрат за проведення експертизи.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору