Калуш До сайту

Смачно й оригінально: холодні закуски для новорічного столу

Інколи з’являється бажання спробувати щось незвичне, а новий рік — потрібний час. Сьогодні потішимо вас добіркою оригінальних закусок до святкового столу. Вибір за вами!

Пише Інформатор.

Ялиночки

Інгредієнти:

Приготування:

Куряче філе та яйця відваріть і остудіть. Курку і солоні огірки дуже дрібно наріжте. Яйця та сир натріть на тертці, а часник — пропустіть через прес. З’єднайте всі інгредієнти і заправте майонезом, посоліть і поперчіть. Маса має бути липкою.

Кріп дуже дрібно порубайте. Зліпіть з начинки конуси і обваляйте в кропі з усіх боків. Подавайте закуску на крекерах.

Бутерброди з сиром та грибами

Рецепт Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

Приготування:

Буряк загорніть у фольгу та запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці (впродовж 1 години). Відварений буряк очистьте та наріжте тонкими слайсами. Сир також наріжте тонкими шматочками. Підсушіть шматочки багета на сухій пательні. Вимийте печериці, наріжте навпіл чи начетверо, якщо вони великі. Розігрійте пательню з олією, викладіть гриби та обсмажте їх до золотавості впродовж 5 хвилин. Додайте на пательню кетчуп, знизьте вогонь, гарно перемішайте та смажте разом іще 1-2 хвилини. Складіть канапки: викладіть на хліб по 3 шматочки сиру, зверху викладіть слайси буряка, складаючи навпіл. Гриби викладіть зверху чи в згин буряка. Прикрасьте бутерброди мікрогріном.

Канапе з картоплею та оселедцем

Інгредієнти:

Приготування: 

Картоплю в мундирі відваріть у підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин), остудіть та очистьте від шкірки. Наріжте тонкими кружечками. З оселедця видаліть кісточки й наріжте філе невеликими шматочками. Огірок тонко наріжте. На шпажки наколіть шматочки чорного хліба, картоплю, огірок і цілі помідори Черрі. Прикрасьте зеленню.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08