Інформатор Калуш

ГРОШІ

Статки Маккалістерів із “Сам удома”: середній клас чи нескінченне багатство?

Статки Маккалістерів із "Сам удома":

Статки родини Маккалістерів із всесвітньовідомого фільму “Сам Удома” підрахувало американську видання The New York Times.

Пише Інформатор, покликаючись на Українську правду.

“Сам удома” – різдвяна комедія 1990 року, у центрі якої Кевін Маккалістер, який залишається сам у власному домі на Різдво і різноманітними хитрими способами намагається перемогти грабіжників.

На початку фільму один із грабіжників Гаррі сказав, що будинок Маккалістерів — їхня головна ціль. Вони були переконані, що там багато ювелірних виробів та “цінних паперів”.

Економісти вважають, що ключ до розуміння статків Маккалістерів – це їхній будинок. А будинок й справді існує за адресою Лінкольн-авеню, 671, у передмісті Чикаго Віннетка. Він розташований у одному із найдорожчих районів США. За словами економістів Федерального резервного банку Чикаго, у 1990 році цей будинок був доступний лише 1% американських родин. Та й їхній річний дохід мав становити 305 тисяч $ (у 2022 році це було б приблизно 665 тисяч $ або 25 млн грн). За оцінкою порталу Zillow, будинок Маккалістерів у 2022 році коштував би майже 2,4 $ мільйона, і його могла б собі дозволити родина з доходом 730 тисяч $ на рік.

Не будинком єдиним: у сім’ї носять чудовий одяг та навіть наймають фургони, щоб дістатися до аеропорту. Водночас Маккалістери й не захмарно багаті — це видно у фільмі “Сам удома 2”: мама Кевіна намагається підкупити літню пару, щоб вони відмовилися від своїх квитків з Парижа. Жінка пропонує їм коштовності та готівку, але натякає, що її годинник від Rolex – підробка.

Ким працюють батьки Кевіна?

Існують припущення, що Кейт Маккалістер (мама Кевіна) – модельєрка. Підтвердження віднайшли у великій кількості манекенів, які Кевін використав для видимості, що вдома він не сам. Американський письменник Тодд Штрассер справді створив маму Кевіна модельєркою, а тата – бізнесменом, бо це було найпростішим варіантом. Він пояснював, що Маккалістери були “вищим середнім класом”, але не супербагатими.

У New York Times згадують і різдвяну поїздку Маккалістерів до Парижа. Переліт 15 осіб до Парижа на Різдво коштує чимало, особливо коли четверо дорослих летять першим класом. Але на початку фільму Кейт розповідає переодягненому бандиту, що все оплачує брат її чоловіка – дядько Роб. У першому фільмі він є другорядним персонажем, але кілька згадок свідчать про його багатство. Відомо, що він платить за квитки та має власну квартиру в Парижі.

Третій брат, дядько Френк, живе в Огайо та подорожує з родиною з Іллінойсу до Парижа. У кінострічці він геть скупий – просить дружину покласти кришталеві келихи в сумочку в літаку, не хоче платити понад сто доларів за піцу.

А за однією з фанатських гіпотез, тато Кевіна може бути повʼязаний з мафією чи іншою злочинною діяльністю. Це б пояснило, чому саме їхній будинок став ціллю бандитів й чому Кевін не звертався до поліції. Але це лише фанатська “теорія змови”.

Зрештою, декораторка фільму “Сам удома” Єва Коулі зазначає, що фільм зовсім не про гроші.

“Як на мене, фанати, які сперечаються про дохід батьків або вартість будинку, повинні просто насолоджуватися фільмом”, – каже Єва Коулі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору